Förflytta dig till innehållet

Hårt arbete återstår för att Pargasleden ska bli verklighet

S:t Karins västra omfartsled, den så kallade Pargasleden, är en av de viktigaste trafiksatsningarna för Pargas och skärgården under nästa regeringsperiod. Pargasleden är inget nytt påfund inför det stundande riksdagsvalet, utan en konkret plan som uppstått genom ett brett samarbete.
Industrin i Pargas hör till initiativtagarna för satsningen och är med sina behov av säkra transporter en stark drivande kraft i sammanhanget. En fungerande trafikled har varit den gemensamma målsättningen för Pargas och S:t Karins och idag finns en konsensus för projektet över alla partigränser.
Pargasleden är ett ypperligt exempel på att både politik och regional utveckling kräver samarbete. Ensam är ingen stark, vilket varit också min politiska ledstjärna som kommit till stor nytta inte minst under tiden som stadsstyrelsens ordförande i Pargas.
Samtidigt är Pargasleden en påminnare om de utmaningar beträffande transporter och kommunikation vi har i de mer glest befolkade trakterna såväl i Egentliga Finland som nationellt.
Mycket hårt arbete kvarstår för att Pargasleden skall bli verklighet och det arbetet kan inte göras av någon, person eller parti, ensam. Jag hoppas jag kan använda min erfarenhet och samarbetsförmåga för att ro iland såväl Pargasleden som många andra satsningar på transporter och kommunikation lokalt, regionalt och nationellt.
Mikael Holmberg
Stadsstyrelsens ordförande, Pargas
Riksdagsvalskandidat för SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter