Förflytta dig till innehållet

Härliga ribs med hemgjord bbq-sås

Grillade revbensspjäll
Grillade revbensspjäll

Härligt kryddiga revbensspjäll. Foto: Sofie Sergelius

Ribs med bbq-sås

4 portioner
1 kg revbensspjäll
Rub
1 msk rökt paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk spiskummin
1 msk lökpulver
1 tsk chilipulver
1 tsk kanel
0,5 tsk flingsalt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Snabb BBQ-sås
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
1,5 tsk dijon-senap
1 tsk lönnsirap
1,5 tsk malen ingefära
1 tsk rökt paprikapulver
1 krm tabasco
1,5 dl ketchup
1 msk sojasås
1 krm flingsalt
Torka köttet med hushållspapper tills ytan är torr på bägge sidor.
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till rubben i en skål. Gnugga kryddblandningen på båda sidorna av ribbsen. Regeln är att det som fastnar på det torra köttet är den rätta mängden.
Packa in köttet först i en skiva bakplåtspapper och täck därefter köttet med aluminiumfolie.
Förgrädda ribs på ugnens mellersta fals i 2,5 timmar.
Snabb BBQ-sås: Riv vitlöken och blanda ihop med alla ingredienser förutom salt i en liten kastrull.
Koka såsen på låg värme i 30 minuter, rör om då och då.
Pensla ribsen med såsen och grilla i en het grill i ca 10 minuter, fem minuter per sida.
Servera ribs med extra bbq-sås.

kycklingfiléer inlindade i bacon

Att grilla! Baconinlindad kycklingfilé. Foto: Sofie Sergelius

Baconinlindad kyckling

4 portioner
400 g kyckling innerfilé
180 g bacon
2 krm grovmalen svartpeppar
2 krm salt
Vitlöksdipp
2 finhackade vitlöksklyftor
200 g crème fraiche
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk finhackad gräslök
Värm grillen.
Salta och peppra kycklingfiléerna.
Linda en skiva bacon runt varje innerfilé.
Grilla kycklingen i cirka 5 minuter per sida tills baconet är knaprigt och kycklingen genomstekt.
Tillred dippsåsen medan kycklingen gräddas genom att börja med att skala och riva vitlöken.
Blanda ihop crème fraiche med den rivna vitlöken, salt, peppar och gräslök.
Servera kycklingen varm tillsammans med dippsåsen.
Sofie Sergelius
040-5443997
sofie.sergelius@hssmedia.fi
Fler recept och mera inspiration på foodly.fi
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter