Förflytta dig till innehållet

Hård vind stör Utörutten idag – Baldur avgår tidigare

Arkiv/Tuuli Meriläinen
förbindelsebåt anlöper kaj
Den hårda vinden gör att Baldur idag torsdag kör onsdagstidtabell och inte blir över natten på Utö.

Hade du tänkt åka till Utö idag och tillbaka på fredag? Då får du tänka om. På grund av den hårda vind som utlovats kommer Baldur idag att köra enligt onsdagens tidtabell.

Idag avgår Baldur således från Pärnäs redan 11.10 och ankommer Utö kring 15.30 för att sedan genast vända tillbaka till Pärnäs i Nagu.

– Det kan också hända att vi anlöper Jurmo enbart på utvägen beroende på vinden, berättar Baldurs befälhavare Mike Sukala som säger att det just nu i Pärnäs blåser till och med lite hårdare än vad prognoserna sagt att det ska göra.

Sukala berättar att de ska försöka anlöpa Jurmo på vägen tillbaka om de inte kan göra det på vägen ut, eftersom prognosen säger att det ska blåsa lite mindre idag på eftermiddagen. Sukala konstaterar att det är svårt att på förhand uppskatta hur vädret är då de kommit så långt.

I morgon fredag avgår Baldur alltså inte från Utö klockan 5.30, men på fredag kväll ska vindarna tillåta normal avgång utåt från Pärnäs klockan 18.15.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter