Förflytta dig till innehållet

Här får Aarre Kanth i Åbo kylning inför sommarhettan – prejudikat i Högsta domstolen öppnar för fler installationer

Jean Lindén
Installation
Mika Kiuru (t.v.) från Piuhamika och Pirkka Kokkonen från Marttilan LVI-palvelu säger att ungefär hälften av aggregaten de installerar är luftvärmepumpar i egnahemshus, medan höghuslägenheterna oftast förses med apparater med enbart kylning.
I början av året köpte Aarre Kanth en lägenhet på femte våningen i ett 50-talshöghus på Ursinsgatan i Åbo. Han bestämde sig genast för att skaffa en kylsplit, alltså en…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Här får Aarre Kanth i Åbo kylning inför sommarhettan – prejudikat i Högsta domstolen öppnar för fler installationer

  1. Jalle Ahlbeck skrev

    Skaffa just en ganska likadan som på bilden, vi bor i radhuslägenhet med lågt rödtegeltak åt söder. Hemsk bastuvärme under sommaren. Med korsdrag kan man ändå oftast hålla under 30 grader inne så knappast behöver vi köra apparaten så ofta. Men det påstås att man får bättre sömn under värmebölja om man kopplar på lite kylning. Och elen är billig på sommaren. Får se hur det funkar. Har nog själv sovit bra i hetta med, men Frugan klagar om det är för hett. Min grunka kostade en del mera än den i reportaget. Beror väl på fabrikat, effekt och hur dyr firma som installerar.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter