Förflytta dig till innehållet

Har du sett en mystisk silvergrå Opel i november? Polisen letar efter vittnen i samband med försvinnande i Åbo

ARKIV/Ari Sundberg
polisbil
Har du sett en medelålders man i en silvergrå Opel under hösten? Polisen letar efter vittnen i samband med utredningen kring ett försvinnande i november.

I samband med utredningen av försvinnandet av en kvinna i november ber Polisinrättningen i sydvästra Finland nu om observationer och tips gällande en man som rört sig i Åbo under sena hösten.

Mannen i fråga, en runt 180 centimeter lång och ungefär 50 år gammal finsk man, har rört sig i en silvergrå Opel-bil. Mannen har ljust hår som når till öronen. Mannen är bastant och han kan ha använt sig av glasögon eller solglasögon.

Mannen i Opel-bilen har rört sig i Hallis, Studentbyn och Nummisbacken, men kan också ha rört sig i andra områden i Åbo.

Han misstänks ha medvetet iakttagit och förföljt kvinnor. Alla som förföljts eller som närmats av mannen ombeds kontakta polisen. Också andra observationer av mannens agerande eller rörelser tas emot.

Polisen letar efter observationer från november, men tar också emot tips om mannens agerande både efter och före november.

Mannen redan gripen

Utredningen hänger ihop med försvinnandet av en 18-årig kvinna i november. Hon hittades tre dagar efter sitt försvinnande.

Polisen har gripit mannen i fråga i januari. Han misstänks bland annat för grovt frihetsberövande. Under brottsutredningen har detaljer framkommit som nu får polisen att misstänka att iakttagelse och förföljning också skett.

Polisen betonar att mannen fortfarande är häktad, och utredningen av novembers händelser fortsätter.

Möjliga tips och observationer kring mannen i Opelbilen kan sändas in till vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter