Förflytta dig till innehållet

Har du koll på vem som hittas i dina barns mobiler och surfplattor?

De flesta har säkert hört begreppet ”digital native”, digitalt infödd. Det syftar på de som vuxit upp i en tid internet varit närvarande överallt. Det är de här unga som…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Har du koll på vem som hittas i dina barns mobiler och surfplattor?

  1. Marko Ekman skrev

    Som Holmström skiver, är det ju för utomstående i praktiken omöjligt att hålla koll, antingen tekniskt eller att inte förbryta förtroendet och i så fall även lagen. Därför efterlyser jag även platformernas ansvar. Hur är det möjligt, att alla dessa fina Facebook och andra dittan och dattan tillåter och möjliggör falska identiteter? Är dom inte i så fall till och med medbrottslingar? Åtminstone hjälper dom ju till att förmedla dessa kontakter. På samma uppslag i dagens ÅU skrevs det om knarkhärvan där Sipulikanava var, enligt åklagaren, en handelsplats och sajtens underhållare ställs nu inför rättan.
    Gäller inte samma regler alla sajter & medier? Dags att göra något åt saken, och skapa ett nätverk där man kan endast delta efter en ordentlig identifiering av personen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter