Förflytta dig till innehållet

Här är SDP:s valteman i Egentliga Finland – därför saknas Entimmeståget på listan

Kim Lund
en sjuksavdelning
Vården är ett av SDP:s valteman i Egentliga Finland.

Socialdemokraterna i Egentliga Finland har lanserat fyra valteman inför riksdagsvalet.

De handlar om att trygga vårdens resurser och arbetsro, satsa på ungas psykiska hälsa, trygga tillgången till kunnig arbetskraft och förbättra Skärgårdshavets tillstånd.

Distriktsordförande Niina Alho säger i ett pressutskick att man valt dessa teman för att de är viktiga för landskapet men också för att målen, eller åtminstone synen på hur de ska uppnås, lyfter fram skillnader mellan partierna.

– Kring Entimmeståget kommer det knappast att skapas oenighet mellan partierna här i landskapet, konstaterar Alho om projektet som alltså inte lyfts fram som ett separat valtema.

SDP-distriktet konstaterar samtidigt att man förstås också stöder målen i Egentliga Finlands förbunds intressebevakning och förbinder sig till SDP:s nationella mål inför valet.

SDP i Egentliga Finland lanserade sina valteman i Åbo på lördagen. Distriktet nominerade sina sjutton riksdagskandidater redan i fjol.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter