Förflytta dig till innehållet

Här är det senaste om ovädret – tidtabellen har ändrats

Meteorologiska institutet har uppdaterat ovädersprognosen och enligt jourhavande meteorolog Kaisa Solin kommer ovädret i sydvästra Finland och västra Nyland att trappas upp från och med i dag på eftermiddagen men slå till ordentligt först på tisdagsmorgonen.

Ovädret inleds med åska och regn i dag på eftermiddagen men inga kraftiga vindbyar. Regn och åska kan förekomma också på natten.

Måndagsmorgonen blir solig och det kommer bli mycket varmt. Inåt landet varnas för temperaturer på över +35 grader. I skärgården kan det vara lite svalare.

En kyligare väderfront närmar sig dock på måndagskvällen och blir det ett ordentligt oväder brakar det loss på natten mellan måndagen och tisdagen.

— Det finns fortfarande frågetecken, säger Solin. Men det är möjligt att ett kraftigt åskväder drar in över Nyland och sydvästra Finland tidigt på tisdagsmorgonen.

För tisdagen utfärdas varning för hög sjö och hård vind på nästan alla havsdistrikt. På Skärgårdshavet varnas för upp till 17 meter per sekund från sydost.

På måndagen ligger vinden mer på ost men vrider alltså mot syd på tisdagen. I samband med att lågtrycksområdet närmar sig och vinden vänder kommer vattnet troligen också att stiga.

Vattenståndet är cirka +30 cm i Åbolands skärgård nu. Enligt meteorologiska institutets uppgifter är det möjligt att vattnet stiger till +50 cm på tisdagen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter