Förflytta dig till innehållet

Här är de tio mest besökta nationalparkerna – Skärgårdshavet finns inte med på listan

Arkiv/ÅU
På Nagu Berghamn finns Fortsstyrelsens naturstig
Nationalparkerna fortsätter vara populära, också efter coronaåren. Nio av landets nationalparker översteg 100 000 besökare under 2023.
Nationalparkerna är fortfarande populära utflyktsmål. Enligt Forststyrelsen har intresset för nationalparkerna ökat under hela 2000-talet, inte bara under coronaåren. Under fjolåret gjordes sammanlagt 3,6 miljoner besök i nationalparkerna. Antalet besökare…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Här är de tio mest besökta nationalparkerna – Skärgårdshavet finns inte med på listan

  1. Herrick Ramberg skrev

    Lögn, förbannad dikt och statistik är kanske att ta i, men är rätt intressant att se resultaten av mest besökta nationalparkerna och att Skärgårdshavet inte är bland de 10 populäraste. Vilket tydligen har att göra med hur och var antal besökare registreras och bokförs. Var man helt och hållet frånsett en mycket betydande grupp, att inom Skärgårdshavets kommuner (Gustavs, Nådendal, Pargas, Kimitoön) finns ca 20 – 22.000 fritidsbostäder som i medeltal besöks och nyttjas 70 – 75 dagar av året med ett snitt om ca 2 personer/hushåll. Och därtill alla fritidsbåtar som semestrar i skärgården och tillsammans med deltidsboende bildar de en samling om ca. 3 – 3,5 miljoner personer som aktivt vistas och besöker vidsträckta Skärgårdshavet årligen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter