Förflytta dig till innehållet

Här är ÅU:s nya kolumnister!

Med ett nytt år följer förnyelse. ÅU förnyar en del av sina kolumnister år 2020. Följande skribenter kommer under vinjetten ”Synvinkeln” att bjuda på sina infallsvinklar och perspektiv till ÅU-läsarna i år.

Foto: Salla Merikukka

Helmi Andersson

Helmi Andersson studerar nationalekonomi vid Åbo Akademi. Hon är uppvuxen i Korpo, gick gymnasiet i Pargas och då hon inledde sina studier år 2015 tog det inte länge att hitta sin plats i Åbos studieliv. Diverse förtroendeuppdrag följdes av två år med intessebevakning på heltid – först i Åbo Akademis Studentkårs styrelse och sedan på nationell nivå i Finlands studentkårers förbunds styrelse.
Efter två års paus i studierna är det dags att återvända till Åbo, studierna och det studentikosa som hör därtill – utan att släppa taget om samhällsdebatten på bland annat twitter.
– Jag funderar ofta på vår samtid med en tekopp i handen och önskar jag hade mera tid för bra böcker. Jag försöker förbättra världen en liten bit i taget och är intresserad av det mesta som heter samhälle.

Foto: privat

Rasmus Basilier

Rasmus Basilier, 33, är uppvuxen i Sverige med finlandssvenska rötter (tidigare efternamn Kevin). Började med företagande på allvar med bolaget Mat till Fyra år 2011 och har drivit projekt och företag sedan dess. Jobbar idag för Boost Turku Entrepreneurship Society som coach för nya företag och projektledare.
Bor i Åbo tillsammans med sin fru och dotter.
– Jag ser mig själv som kreativ, nyfiken och driftig!

Foto: Niklas Sandström

Patrik Berghäll

Patrik Berghäll är född ”på nittonhundratalet i Ekenäs”, bosatt i Åbo sedan 1996. Till yrket är han vildmarksguide/utomhuspedagog samt författare. På fritiden sysslar han med frivillig försvarsverksamhet, motion, huset, båten och bilen.
Han ser framemot uppdraget som kolumnist för ÅU.
– Det känns som om att komma tillbaka till Hangö Tidningen 1998-1999 med rykande kaffemuggar, fartfyllda redaktionsmöten, dagliga deadlines och utmanande ombrytningsprojekt. Nu kommer det inte att bli lika fartfyllt, men jag får ändå vara med och uppleva en del av kakan!
Patriks mål för nästa år är att skriva mycket och då passar kolumnuppdraget bra. I kolumnerna planerar han att skriva om sina tidigare äventyr, hur det är att arbeta som författare och utomhuspedagog samt hur det är att vara med i den frivilliga försvarsverksamheten.
– Det känns roligt att få vara en av ÅU-kolumnisterna år 2020!

Johanna Molin. Foto: privat

Åbo juniorhandelskammare

En rad medlemmar i Åbo juniorhandelskammare kommer att bidra med varsin kolumn under året.
Koordinator för kolumnisterna är FM, MBA Johanna Molin — en passionerad Åbobo som drivs av frivilligverksamhet i olika nätverk. Molin är medlem i
Åbo Juniorhandelskammare (JCI Turku) sedan 2016 och kan varmt rekommendera verksamheten som ett professionellt nätverk där varje medlem kan få lära sig något nytt.
Junior Chamber International (JCI) är en internationell, ideell, medlemskapsorganisation bestående av 200 000 unga aktiva mellan 18 och 40 år. Det finns över 5000 lokala organisationer i mer än 100 länder runtom i världen som alla har en mission: JCI ska erbjuda utvecklingsmöjligheter som stärker unga människor att skapa positiv förändring.
– Jag har upplevt verksamheten mycket nyttig, jag har fått ett bredare professionellt nätverk, jag har fått ta del av spännande projekt för att utveckla min egen hemstad Åbo och stöd av både jämnåriga medlemmar samt våra senatorer vad gäller karriär- och arbetslivsfunderingar. Vår kammare har även erbjudit ett högklassigt mentorprogram åt sina medlemmar, vilket gav mig personligen mod att göra nya karriärsteg och våga mera, säger Johanna Molin.
I den första kolumnen kommer styrelsemedlemmen Katri Saarto att berätta mera om verksamheten.
HÄR kan du läsa Patrik Berghälls första kolumn!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *