Förflytta dig till innehållet

Hannahemmets Fridhem kanske ersätts med nybygge

Åbo Underrättelsers logo

Jag är så jätteglad över att kommunen har pengar för en renovering (nybygge) av en del av Hannahemmet och att det är möjligt enligt social- och hälsovårdsreformen.

Redan år 2017 insamlades 1996 namn i en adress till kommunen som ville att Almahemmet och de övriga kommunala serviceboende-enheterna skulle renoveras, så att serviceboendena även i framtiden skulle skötas i kommunal regi. (alltså tiden före social- och hälsovårdsreformen, och att produktionen inte skulle privatiseras för Almahemmets, Hannahemmets  och Silverbackens del).

För Almahemmet fanns det med beaktande av kommunens ekonomi och kommande social- och hälsovårdsreform inte möjlighet att göra någon större renovering under åren 2015-2019.

Bra att en del förverkligas av det som adressen önskade.

Dela artikeln

En kommentar: “Hannahemmets Fridhem kanske ersätts med nybygge

  1. Ingmar Forne skrev

    ”För Almahemmet fanns det med beaktande av kommunens ekonomi och kommande social- och hälsovårdsreform inte möjlighet att göra någon större renovering under åren 2015-2019. ”

    Hur har Jörgen Lindroos kommit till den slutsatsen? Det var ett helt politiskt beslut att inte renovera.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter