Förflytta dig till innehållet

Hanna-Maria Grandell fortsätter vikariera stadsdirektören fram tills Pargas valt ny direktör – stadens nya logotyp presenterades

Mikael Heinrichs
En logotyp på en pappbit i en fullmäktigesal
Pargas stads nya grafiska utseende presenterades för första gången offentligt under måndagens fullmäktigemöte.
Pargasfullmäktige klubbade i kväll utan diskusson igenom förvaltningschef Hanna-Maria Grandells fortsättning som tf. stadsdirektör fram tills staden anställt sin nya direktör. Tidigare stadsdirektören Patrik Nygrén har sagt upp sig per…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

7 kommentarer: “Hanna-Maria Grandell fortsätter vikariera stadsdirektören fram tills Pargas valt ny direktör – stadens nya logotyp presenterades

 1. Susanne Westerby skrev

  Det fanns ju redan många vapen, som var logon för de olika kommunerna, som blev Väståboland och som blev Pargas. Av alla de vapnen valdes sen ett av dem att bli logo för staden. Varför har den symbolen med ankare och krona skrotas?

 2. Sussi Björkman skrev

  Slogan och logga är väl ok. Iofs var segelsystemet fint men färgen var otroligt fisig och rentav mjäkig. En klarblå eller mer blå är klart snyggare!

 3. Tom Nurmi skrev

  Pargas nya logon verkar ju vara väldigt lika en logo som bl.a. finns på T-shirts av Märket Threadheads där logon uppges vara designad av kharul amman 87 och kallas Regular Waves. T-shirtsen finns i olika färg. Ursprungsland antagligen Australien. På skjortorna har logon en gul fläck uppe till höger som kanske symboliserar solen?

 4. Oili Sepponen skrev

  Nya slogan är helt OK men gamla logon med segel borde hållas. Förstår inte symboliken med fyra rader sk vågor.

 5. Cajus Grönqvist skrev

  Instämmer med övriga kommentarer: överväg att behålla den befintliga loggan, den är jättefin och etablerad. Passar dessutom perfekt ihop med ”Skärgårdsstaden Pargas” eller ”Skärgårdshavets huvudstad” som är en bra uppdatering på slogan. Nytt förslag på logga är däremot svår att tolka och saknar den ”naturliga estetiken” som kännetecknar skärgården.

 6. Jim Karlsson skrev

  Varför ”kasta bort” en välkänd och inarbetad slogan och logo som dessutom berättar mer och är snyggare.

 7. Jari von Zweygbergk skrev

  Nya slogan ”Skärgårdshavets huvudstad” låter vättigt och är bra, men nya logon är ful, ser inte ut som vågor. Gamla logon med segel är mycket vackrare och har mera känslor, frihet och nöje. Tyvärr går det här åt fel håll.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter