Förflytta dig till innehållet

Händig mångsysslare behövs på Utö – ”Det finns hur mycket jobb som helst”

Arkiv/Monica Forssell
En liten skärgårdsby med en stor fyr i bakgrunden.
Det finns gott om jobb för den som vill flytta till Utö.

Vill du flytta till utskären och jobba med allt från vägunderhåll och sophantering till att sköta vattenverket och fixa trasiga elledningar? I så fall finns drömjobbet på Utö där det behövs en händig alltiallo, säger Karl-Erik Sjöberg.

– Personen ska vara en klassisk mångsysslare som kan sköta om och underhålla öns vattenverk och vägar, som tar hand om avfallshanteringen och som dessutom kan utföra elarbeten och renoveringar.

– Det råder stor brist på kunnigt yrkesfolk, inte bara här på Utö utan i hela skärgården. Det finns hur mycket jobb som helst.

Det finns lediga bostäder för uthyrning och Sjöberg ser gärna att en hel familj flyttar till Utö, men det är inget krav. Huvudsaken är att den som får jobbet är duktig och pålitlig.

– Vi hade en gång en fågelskådare som jobbade här, men när det var vackert väder var han istället och tittade på fåglar.

Vattenverket sköts av det lokala vattenandelslaget och vägarna av väglaget. Pargas stad har ingenting med öns infrastruktur att göra, säger Sjöberg.

– Vi är som en egen liten stad.

en fyr i mörkretAriv/Kim Lund

Den som söker jobbet bör ha en egen firma och fakturera uppdragsgivaren enligt utfört arbete. I platsannonsen sägs också att personen ska vara flexibel, innovativ och kunna samarbeta och komma överens med olika slags människor.

På Utö bor cirka 40 människor och här finns många stugägare som kan behöva hjälp med olika sorters renoveringsarbeten.

Hotellet på ön kan också vara i behov av en gårdskarl. Ön har butik och det finns en finskspråkig skola och ett daghem.

Mera information om jobbet ges av Karl-Erik Sjöberg på e-postadressen oijar@uto.fi.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter