Förflytta dig till innehållet

Han samlar namn för kommunal äldrevård

Ecka Wasén lägger ut första listan i Villa Landes bibliotek.

Nu har den startat, namninsamlingen med önskan och krav att Kimitoöns kommun ska renovera sina äldreboenden och fortsätta att driva äldrevården i egen regi.

– Vi pensionärer har mycket noga följt med debatten om man ska satsa på kommunala verksamhet eller sälja delar eller alltihopa till de stora privata vårdbolagen. Var och en får efter kommunfullmäktiges beslut dra sina slutsatser hur man ska rösta i nästa val, säger Carl-Erik ”Ecka” Wasén.

Han är ordförande för Kimito pensionärsförening där också bland andra Gunilla Awellán har varit aktiv i frågan. Flera andra pensionärsföreningar är också intresserade. Namnlistor kommer att läggas ut i butiker och på allmänna platser över hela ön.

Texten på listorna handlar om att renovering av Almahemmet, Hannahemmet och Silverbacken enligt dagens krav skulle ge möjlighet till fortsatta synergieffekter med kommunens egna kök, hemvården, dagcenterverksamheten och de radhus för äldre som är grannar.

Listorna kommer att ligga ute åtminstone till den 30 oktober.

Det beslut som fullmäktige väntas fatta i dag är om omsorgens fastighetsplan från 2012 fortfarande ska gälla eller om man ska gå in för nya beslut. Något definitivt beslut om Almahemmets öde väntas inte i dag.

– Det beslutet tror jag fattas vid fullmäktigemötet den 30 oktober, också därför att räddningsverket vill ha svar på hur det blir med sprinklingen av Almahemmet, säger Veijo Lücke (Fri samverkan), ordförande för Kimitoöns fullmäktige.

Innan mötet den 30 oktober ska ännu en aftonskola hållas i frågan.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter