Förflytta dig till innehållet

Hälsocampus Åbo har avtalat om målsättningarna

Parterna i Hälsocampus Åbo undertecknade på tisdagen ett avtal som definierar målsättningarna för samarbetet. Samtidigt blev Turku Science Park ny medlem.

Övriga parter är Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, Åbo universitet, Åbo Akademi, Åbo yrkeshögskola och Yrkeshögskolan Novia.

Samarbetet startade för cirka två år sedan.

I ett pressmeddelande konstaterar Hälsocampus Åbo:

– Nätverket utvecklar Åbo universitetscentralsjukhus med omnejd som ett internationellt sett högklassigt kunskapskluster som överskrider vetenskapsgränser i anslutning till forskning och utbildning inom medicin och andra vetenskapsområden som handlar om hälsa och välmående. Turku Science Park bidrar till nätverket inom innovationsverksamhet och främjande av näringsverksamhet.

Juhani Soini, ordförande för nätverkets ledningsgrupp och Åbo yrkeshögskolas vicerektor, säger:

– Hälsocampus Åbo stöder på ett betydelsefullt sätt det läkemedelsutvecklings- och diagnostikkluster, som koncentrerats till Sydvästra Finland, samt utvecklingen av framtidens hälsoteknologi. Hälsocampus är ett av Nordens största forsknings- och undervisningskluster som betjänar arbets- och näringslivet.

I avtalet har man bland annat definierat målsättningar såsom utveckling av förutsättningarna för vetenskaplig forskning och forskarsamarbete, utveckling av parternas undervisnings- och utbildningssamarbete samt utveckling av områdets företags- och innovationsverksamhet.

Målsättningen är att stärka Hälsocampus Åbos varumärke, som bland annat stöder rekrytering, heter det.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *