Förflytta dig till innehållet

Håll Självständighetsplanen öppen!

Tack Mariella Lindén för Din insändare gällande ett nytt konserthus (ÅU, 8.12).

Det är rätt ofattbart, att inte stadens beslutsfattare ser, hur viktig den öppna Självständighetsplanen är invid Stadsteatern. I och för sej, är det helt klart, att landets musikhistoriska vagga, skall ha ett klanderfritt, representativt konserthus.

Att bygga om den nuvarande ”konservburken”, så att salens ackustik skulle motsvara dagens krav, och dessutom förse orkestermedlemmarna och solister med adekvata utrymmen, plus en mindre sal för kammarmusik, vore antagligen mycket dyrare än ett nytt hus. Om någon tycker att konserthuset i sitt nuvarande skick duger, så gå och sätt Dej på rad 7, litet till vänster, och Du hör blåssektionen från två håll.

Att våra beslutsfattare inte stannade för tomten i hörnet av Martinsgatan och Ö-Strandgatan, är svårt att förstå. Där skulle rymmas ett parkeringshus bakom konsertsalen (högst en våning under jord). Och vilken vy över Aura å. Huset skulle vara i bra linje med Aaltonen-museet och Stadsteatern och nästan mitt i centrum.

Och broder Jalle A: Pengar är pengar men musik är musik och konst är konst.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter