Haka straffsparkade ut TPS ur finska cupen

Mats Lundberg
Kasper Hämäläinen svarade för TPS enda mål i ordinarie spel. Däremot missade han sitt försök i strafftävlingen som följde.

TPS division 1-lag fick en intressant värdemätare då man på onsdagen mötte ligagänget Haka i finska cupens fjärde omgång. Det blev en jämn kraftmätning som gästerna från Valkeakoski till slut avgjorde på straffar. 3–4 skrevs slutsiffrorna på Kuppis plan 2 efter oavgjort 1–1 i fulltid.

Nyzeeländaren Logan Rogerson förde Haka till ledningen ett par minuter efter sidbytet då han överlistade Jere Koponen i hemmamålet. Kasper Hämäläinen utjämnade knappa kvarten senare. Några fler fullträffar blev det inte under ordinarie speltid och matchen måste avgöras genom straffläggning som tog vid direkt efter 90 minuter.

I denna lyckades Donaldo Acka, Rogerson och Eero-Matti Auvinen näta för Haka på sina försök. Då bara Daniel Rantanen och Simo Roiha av Åbospelarna satte sina straffar var saken klar.

TPS följande match är mötet med Pargas IF i herrettan på måndag. Avspark klockan 18.30 på Veritasstadion.

TPS–Haka 3–4 eft. str. 1–1 (0–0)

Mål: 47. Logan Rogerson 0–1, 60. Kasper Hämäläinen 1–1.

Straffar: Daniel Rantanen 2–1, Lee Erwin (–), Hämäläinen (–), Donaldo Acka 2–2, Simo Roiha 3–2, Rogerson 3–3, Demba Savage (–), Eero-Matti Auvinen 3–4, Jasper Jalonen (–).

TPS: Jere Koponen – Juri Kinnunen (80. Samba Benga), Roope Pakkanen, Rasmus Holma, Joonas Lakkamäki – Kasper Hämäläinen, Anthony Annan, Linus Rönnberg (56. Jasper Jalonen), Jesper Karlsson (56. Daniel Rantanen), Albijon Muzaci (80. Demba Savage) – Simo Roiha.

Domare: Peiman Simani.