Förflytta dig till innehållet

Gymnastiksalen vid Pargas nya skolcenter

Vi föräldrar är bekymrade över de planer som hittills presenterats angående gymnastik/idrottsutrymmena för det nya skolcentret i Pargas.
Nuvarande planer resulterar i att Pargas barn och ungdomar totalt sett har mindre utrymmen och sämre möjligheter till kultur och idrott i framtiden. Ett sådant slutresultat vore ett misslyckande och lever inte upp till den goda tanken att samla flera skolor på samma campusområde.

Planerna innebär att Pargas mister och i framtiden saknar en stor sal där den behövs som allra mest, dvs som en integrerad del av det nya skolcentret.

Vi anser att det borde vara en självklarhet att det i ett nybyggt skolcentrum, bestående av fem (!) skolor, finns en integrerad modern, multifunktionell, fullstor gymnastik- och festsal.

En sådan bidrar i allra högsta grad till Pargas strategi om förbättrade idrottsmöjligheter och en stad attraktiv för inflyttning. Ett bortfall av en rätt placerad stor sal kan inte kompenseras med andra utrymmen, splittrade på olika ställen, utan blir en bestående försämring.

Vi föreslår att stadens beslutsfattare tänker om och nedprioriterar Axxells gamla idrottshall som en lösning för nya skolcentrets gymnastikundervisning och i stället satsar på en fullstor sal vid skolcentret. Enligt uppgift borde en sådan lösning vara möjlig inom nuvarande budgetram.

Dela artikeln

En kommentar: “Gymnastiksalen vid Pargas nya skolcenter

 1. Göran Ek skrev

  Väl skrivet.
  Betala och satsa mer nu men billigare i längden eller spara nu och betala ännu mer i framtiden.
  Vissa beslut kan man inte spara på eftersom det blir dyrare i längden och behovet ändrar.
  Dessutom så används gymnastiksalarna till annat än bara gymnastik även efter skoltid.
  Vill Pargas att ungdomar trivs och fler barnfamiljer flyttar till Pargas så är skola och aktivitet något man INTE kan spara på.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter