Förflytta dig till innehållet

Gunell korades till veteranvärldsmästare

Yvonne Gunell vann guldmedalj i veteran-VM. Foto: Carola Penger


Yvonne Gunell tog på onsdagen guld i veteran-VM i orientering. Tävlingarna avgörs denna vecka i Lettland. Man tävlar i klasserna för över 35-åringar till över 90-åringar. Tio åbolänningar deltar i tävlingen som samlat 3700 orienterare.
På onsdagen tävlande man på medeldistans på de snabba men orienteringsmässigt krävande tallhedarna i Jurmala. Pargas IF:s Yvonne Gunell orienterade den 3, kilometer långa banan på 21 minuter vilket betyder en för orientering mycket hög fart på 5,30 minuter per kilometer. Hon vann klassen D45 två minuter före Lettlands Irita Pukite.
— Det var ett bra och kontrollerat lopp och löpningen kändes bra. Jag hade lite svårt att komma in på kartan och terrängen i början men hade sedan bra flyt. Terrängen var nog småknepig, kommenterar en nöjd Gunell sin prestation.
 Ytterligare fem åbolänningar tog sig från kvalen till A-final: Kimito SF:s Mårten Lindroos (31:a i H65) och Bengt Holmström (19:e i H75) samt Piffens Mika Honkasalo (38:e i H45), Heli Antikainen-Pauna (33:e i D55), Ann-Catherine Henriksson (71:a i D60).
Tävlingsveckan inleddes på söndagen med sprint på gatorna i gamla stan i Riga. Gunell var även då snabbast i sin klass men kunde inte koras till världsmästare. Resultaten ogiltigförklarades tyvärr i hennes och de flesta andra klasser på grund av att en port i verkligheten var stängd även om den var märkt som öppen passage på kartan.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter