Förflytta dig till innehållet

Guld, silver och brons till Pargas roddklubb i FM i inomhusrodd — roddklubben, som fyller 70 år i år, klarade sig fint i Helsingfors i helgen

Silver i FM i inomhusrodd. Freja Westerlund-Khory, Christina Lindström, Linda-Marie Slotte och Lillemor Johansson. Foto: Joacim Blomster


När FM i inomhusrodd avgjordes i Helsingfors i helgen fick Pargas roddklubb flera medaljer.
I klassen U23 tog Benjamin Lindblom guld och blev därmed finländsk mästare.
Damlaget bestående av Christina Lindström, Lillemor Johansson, Freja Westerlund-Khory och Linda-Marie Slotte tog silver och i klassen för herrar 50+ tog Antero Koskinen brons.

Guldet överraskade tränaren

Joacim Blomster, ordförande för Pargas roddklubb och tränare för seniorerna, är speciellt glad över guldet i klassen U23.
– Som gossarnas tränare förväntade jag mig nog goda resultat, men ändå är jag lite överraskad över guldet. Hösten har varit kämpig med mycket sjukdomar.
I helgens FM-tävlingar deltog också klubbens juniorer Essam Khory och Jonathan Karlsson, som kom på en fjärde och en femte plats i klassen för pojkar under 14 år.
I inomhusrodd tävlar deltagarna på så kallade Concept 2-roddmaskiner.
– På sommaren ror vi i vatten, men roddmaskinerna är en viktig del av klubbens träningar på vintern, säger Blomster.

Tillgång till träningsbassäng

Pargas roddklubb har tillgång till en träningsbassäng i Manegen i Pargas, där deltagarna kan öva att ro i vatten också vintertid.
– Eftersom vintern är lång är det viktigt att vi kan upprätthålla tävlingsvanan också då. I träningsbassängen cirkulerar vattnet i en kanal, som formar en oval cirkel, vilket gör att roddaren, som ror med åra, får vattenelementet med i träningarna också på vintern.
Sommartid har klubben sitt roddskjul vid Malmnäs strand. Pargas roddklubb har ett tjugotal aktiva medlemmar.
– Många slutar med rodden när de inte längre är på toppnivå, men vi vill ändra på tankesättet, så att du ska kunna vara med och ro också om du inte satsar hundra procent.
Damgruppen som grundades i höstas har varit mycket populär och klubben har planer på en liknande grupp för män, där både äldre erfarna roddare och nybörjare samlas.
– Nya medlemmar får gärna ta kontakt. Man ska vara simkunnig och ha fyllt tolv år, eftersom rodd är en fysiskt belastande gren. Vi ser till att alla får den träning som passar just honom eller henne.
Mer info fås av pargasroddklubb@gmail.com

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter