Förflytta dig till innehållet

ÅU:s VM-tippning: Gruvmaskinschef i topp just nu – lyckades få tre resultat i rad helt rätt

Kim Lund
man vid gruvmaskin
Mats Eriksson beskriver sig som "ganska analytisk" och tror att den egenskapen kan vara till nytta både i arbetslivet och i VM-tippningen. Han kom till Sandvik 2016 efter att fabriken i Åbo varit nedläggningshotad men räddades i sista stund.

– Jag vet mera om gruvmaskiner än om fotboll. Men min son Emil som är 16 år och spelar i TPS har väckt mitt intresse också för fotboll.

Det säger Mats Eriksson som är vd för Sandvik i Finland, och dessutom är medlem i koncernens ledningsgrupp och ansvarar för den globala gruvbusinessen.

Men inte bara det, han ledde också ÅU:s VM-tippning inför fredagens matcher.

– Jag har haft lite mer tur än tidigare år. Taktiken var att tippa ganska försiktigt och tro på de säkra korten. Det har ju inte lyckats alla matcher men jag har inte varit ensam om att ha fel när storfavoriterna förlorat.

En stor anledning till att Eriksson steg till toppen var att han prickade tre resultat i rad helt rätt: Belgien–Kanada 1–0, Uruguay–Sydkorea 0–0 och Schweiz–Kamerun 1–0.

– Jag tänkte att många länder spelar säkert och försöker eliminera motståndarnas målchanser i VM, så jag har tippat ganska målfattigt.

Under eftermiddagarna har Eriksson inte hunnit följa med VM, men på kvällarna har han ofta sett två matcher.

– Jag är positivt överraskad av spelet, det är mera underhållande än jag förväntade mig. Flera lag satsar mera på anfall än försvar.

Att bojkotta VM övervägde Eriksson egentligen aldrig.

– Jag stöder inte Qatar på något sätt och skulle inte få för mig att åka dit för att titta på VM. Men jag tror inte det spelar någon roll om jag tittar på matcherna på tv eller inte.

Eriksson som är uppvuxen i Pargas har aldrig spelat fotboll själv. Men som bänkidrottare slukar han allt från friidrott till tennis.

Han har tippat att Argentina vinner VM och att Lionel Messi blir målkung.

– Det började ju inte så bra för Argentina, kanske jag mera hoppades än trodde att de skulle vinna. Messi tänkte jag att är ordentligt motiverad i alla fall, då det är hans sista chans att vinna VM. Men han passar också till så många mål, så får se.

Här hittar du hela poängställningen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter