Förflytta dig till innehållet

Grovt berusad kvinnlig bilist försökte bita polisen

Arkiv/Kim Lund
en alkometer

Polisen i Loimaa stannade tre bilister som misstänks för rattfylleri under natten mellan lördag och söndag. Två av dem misstänks för grovt rattfylleri.

En kvinna, född på 1980-talet, blåste 0,39 mg/l då hon stannades vid halv åtta-tiden på kvällen i Pöytis.

I Aura stannade polisen en paketbil vars ena framljus var mörkt. Polisen märkte att föraren verkade påverkad och mannen, född på 1960-talet, blåste 0,70 mg/l i alkometern.

Den högsta promillehalten för kvällen stod en kvinna född på 1980-talet för. Då polisen stannade hennes bil vid 20-tiden blåste hon 0,79 mg/l.

Polisen tog kvinnan med sig till polisstationen i Loimaa för att utföra ett precisionsalkometertest. Väl framme vägrade hon blåsa i mätaren. I stället tvingades man ta ett blodprov för att fastställa alkoholhalten i blodet.

Polisen försökte förhöra kvinnan som i stället bestämde sig för att ge sig av och betedde sig våldsamt. Hon skuffade och försökte slå poliserna.

Kvinnan transporterades till polisstationen i Åbo där hon ännu försökte bita polisen.

Kvinnan miste sin körrätt och misstänks för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter