Förflytta dig till innehållet

Grov stöld i Kimito — såg du något? Polisen ber om hjälp

Båt utan motor.

Båt utan motor.

Stölden har inträffat cirka klockan 3.30 på måndagsmorgonen. Foto: Mats Nyman


Polisen i Kimito ber om allmänhetens hjälp för att reda ut en grov stöld i båtaffären Kemiönsaaren venekeskus – Kimitoöns båtcenter tidigt på måndagsmorgonen.
Affären finns på Wuoriogränd 4  i centrala Kimito.

Stora utombordare stals

Sex båtmotorer har stulits från affärens bakgård på Mästarevägen i centrala Kimito.
Bakgården har ett staket och låst port mot Mästarevägen, men är öppen mot åkrarna och Dragsfjärdsvägen.
Affären förvarar båtar som ska överlåtas åt nya ägare på gården och motorerna som nu stulits hörde till båtar som den här veckan skulle levereras åt sina nya ägare.

Skåpbil sågs köra i området

Följande motorer har stulits: 1 Mercury 115 hästkrafter, 2 motorer av märket Honda med 60 hk och 3 Yamahamotorer med 70, 50 och 40 hk.
Enligt polisen, som bland annat granskat material på övervakningskameror i Kimito har stölden skett klockan 3:30 på måndagsmorgonen. Tjuvarna har troligen använt sig av en hög champagnefärgad skåpbil av märket Renault Trafic.
Ett ögonvittne har sett skåpbilen röra sig i området vid tidpunkten för stölden. Hen lyckades anteckna registerplåtens bokstäver CEK men inte de åtföljande siffrorna.

Proffs i farten

Enligt kriminalöverkonstapel Thomas Westerholm verkar skåpbilen ha stått parkerad på en liten vägstump med utsikt över åkrarna och båtaffärens bakgård och sedan kört längs med Dragsfjärdsvägen, Vretavägen och Mästarevägen.
Exakt var bilen stått parkerad då båtmotorerna lastats in i bilen vet man inte.
— En utombordare med 115 hästkrafter väger cirka 150 kilo, påpekar Westerholm, så något helt lätt och snabbt arbete har det inte varit att först kapa bultar och vajrar som motorerna sitter fast i båtarna med och sedan bära in dem i bilen.
Enligt Westerholm har stölden begåtts av professionella.
— Det är också uppenbart att det handlar om ett beställningsarbete. Båtarna är inpackade i plast och tjuvarna har skurit upp plasten för att kanske kontrollera vilket slag av motor som hänger på båten. Alla motorer har inte stulits, utan bara vissa, berättar Westerholm.
Ben Lindström som är delägare i Kemiönsaaren venekeskus – Kimitoöns båtcentral kommenterar stölden så här:
— Ja inte är det något roligt det här. Vi har som mest bråttom just nu och båtarna var färdigt paketerade för leverans. Inte har vi tid för dylikt just nu.
Polisen hoppas att den som vet något om stölden tar kontakt på telefonnummer 029 54 17 321 eller per e-post: vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Dela artikeln

0 kommentarer: “Grov stöld i Kimito — såg du något? Polisen ber om hjälp

  1. Arto Jarimo skrev

    EI OLE KEMIÖNSAARIKAAN ENÄÄ MIKÄÄN LINTUKOTO.
    TOIVOTAAN,ETTÄ JÄÄVÄT KIINNI.
    ARTO JARIMO HELSINKI LAUTTASAARI.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter