Förflytta dig till innehållet

Gröna riksdagsledamöter vill återuppta diskussionen om bidrag för elcyklar

En cykelfil vid sidan av en bilväg med bilden av en cykel målad i vitt.
Två gröna riksdagsledamöter vill återuppta diskussionen om att införa ett statligt anskaffningsbidrag för elassisterade cyklar. Foto: Christa Lundström. De grönas riksdagsledamöter Outi Alanko-Kahiluoto och Tiina Elo…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Gröna riksdagsledamöter vill återuppta diskussionen om bidrag för elcyklar

  1. Göran Ek skrev

    Har det blivit tolkningsfel gällande elcykel eller bara ett smart drag av förra regeringen? För tidigare har man läst i olika artiklar att förslaget skulle gälla elcyklar och en elassisterad cykel kan vara en ”elcykel” beroende på hur man tolkar.
    För med en riktig elcykel behöver man inte trampa för det är egentligen en lättare version av moped, medan en elassisterad cykel måste man trampa.
    Lika bra att skrota förslaget om bidrag till en viss typ av cykel, borde gälla för alla typer av cyklar. Förslaget liknar lite problemet med skrotningspremien för bilköp som gällde bara köp av ny bil. Om man vill att folk cyklar mera så dela då ut märkta helikopoterpengar för köp av cykel, skrotningspremie som även gäller begagnade bilar med kravet att bilen är nyare och bränslesnålare än den gamla.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter