Förflytta dig till innehållet

Greger Lindholm ”100 procent säker” på att allt gick rätt till

100 procent säker. Tekniska chefen Greger Lindholm säger att Åke Sirén informerades om anbudet på Eugeniahallen och att kommunen inte har andra alternativ än att ta anbud till behandling. ÅU-foto

Krögaren Åke Sirén borde ha ansökt om en förlängning av hyreskontraktet i Eugeniahallen på Kalkholmen innan den sista mars i år.

Att han inte gjorde det tyder på att han inte varit intresserad av att fortsätta driva krogen Eugenia, säger Greger Lindholm, teknisk chef vid Kimitoöns kommun.

Sirén säger i ÅU att han tänker lämna in en rättelseyrkan om tekniska nämndens beslut att sälja Eugeniahallen till Pasi Tamminen och Marja-Leena Jukka.

Enligt Sirén har han inte informerats om affären och getts möjlighet att lämna ett eget anbud.

Lindholm säger att han är ”100 procent säker” på att Sirén informerats, även om kommunen inte hade någon skyldighet att informera honom.

– Jag kontaktade D-Marin som också har ett hyreskontrakt och fastighetschefen Thomas Ginlund talade med Sirén.

Ginlund säger till ÅU att Sirén aldrig under samtalets gång nämnde att han var intresserad av att köpa Eugeniahallen.

Dessutom har Sirén tidigare tackat nej till erbjudanden om att få köpa hallen.

Den här informationen tog tekniska nämnden del av innan den fattade sitt beslut i tisdags.

Till ÅU säger Sirén att han aldrig varit medveten om att strandremsan på Kalkholmen varit till salu. Att den ingick i anbudet verkar också ha förvånat Västanfjärds byaråd. Greger Lindholm, har stranden varit till salu?
– Den har inte varit definierad som till salu. Hela Västanfjärdsvarvet har varit till salu, sedan är det upp till den som lägger ett anbud att diskutera vad som intresserar. Det handlar om en låglänt vassbevuxen strand som är svår att utnyttja och som är några tiotals meter stor.

Kommunens fastighetsförsäljning ska följa vissa principer. Bland annat heter det att fastighetsenheten ska ordna en anbudstävlan.

Greger Lindholm säger att det varit ”allmän kännedom” att fastigheterna har varit till salu. Någon anbudstävlan har trots allt inte ordnats, åtminstone inte de senaste åren.

Åke Sirén har två veckor på sig att lämna in en rättelseyrkan. Ett köpebrev kan kommunen teckna med Pasi Tamminen och Marja-Leena Jukka när nämndbeslutet vunnit laga kraft (i vanliga fall en månad efter beslutet).

Köpesumman är på 119 500 euro och gäller 1,08 hektar och tre byggnader.

LÄS OCKSÅ: Oenig nämnd blev enig i fastighetsaffär i Kimitoöns kommun

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter