Förflytta dig till innehållet

Gräl om parkeringsplats på Kimitoön slutade i rätten – kostade flera tusen euro

En infekterad och långvarig tvist mellan två män på Kimitoön har avgjorts av tingsrätten i Åbo. Grälet fick sin början i oktober år 2020 då en man i 70-årsåldern körde en väghyvel till en annan mans parkeringsplats.

För att få plats med väghyveln var 70-åringen tvungen att flytta på den andra mannens släpkärra. Väghyveln stod kvar på den cirka 20 kvadratmeterstora parkeringsplatsen i över två år.

I sin dom säger tingsrätten att väghyveln upptog så mycket plats att parkeringsplatsen var oanvändbar. Det är också bevisat att släpkärrsmannen flera gånger hade bett väghyvelsmannen att flytta fordonet. Han hade också begärt handräckning av polisen.

Tingsrätten anser ändå att brottet inte har förorsakat fara och endast orsakat en liten olägenhet.

Mannen döms för besittningsintrång till 15 dagsböter à 17,00 euro. Han ska också betala 1 500 för olovlig användning av fastighet och 2 018 euro för motpartens rättegångskostnader.

Domen har inte vunnit laga kraft

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter