Förflytta dig till innehållet

Gott folk, på med reflex!

Hörde en person berätta att han från sitt fönster sett människor med hundar på å-isen. Hundarna hade reflex, men inte hundförarna, det vill säga personerna med hundarna.
Här om kvällen när jag gick hem från en kurs mötte jag personer som till 95 procent saknade något slags blänkande reflex.
Själv har jag ett rött blinkande armband som syns långa vägar, även om inte armbandet är ett blänkande reflex. Jag har också ett gult blänkande reflex fast i jackfickan.
Motionärer, människor som gick på eller hem från något, hundförare, barn över 12 år. Alla dessa hade till 95 procent inte blänkande reflex. Därtill cyklister utan ljus i cykellampan.
En person utan blänkande reflex, eller en cyklist utan cykellampa, som möter en person med blänkande reflex eller cyklist med lyse i cykellampan, har väjningsskyldighet för den som bär reflex eftersom personen utan blänkande reflex syns dålig i mörker.
Gott folk, på med reflex! Hansa-polisen har att ge till Dig.
Magnus Taxell

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter