Förflytta dig till innehållet

Gör toaletterna rymligare

Är jag den enda som inte riktigt vill använda de allmänna toaletterna som finns på ettans våning i skolan eftersom de är äckliga?
Golvet är av sten och är prickigt av olika sorters sten och kamouflerar enkelt tuggummi och vattenpölar. Golvet borde vara enfärgat och av en ljus färg för att man lättare ska märka ovanligheter och undvika att trampa rakt i dem.
Då har också städerskan lättare att märka skräp på golvet. För att undvika vattenpölar skulle toaletterna kunna ha lite större lavoarer. Om man gör toaletterna lite större så märks det inte om lavoarerna är lite större.
Väggarnas gråa och vita färg gör toaletten mera motbjudande. Om toaletten skulle ha ljusare och piggare färger skulle skräp synas bättre och stämningen skulle vara skönare och folk skulle inte behöva gå på gymnasiesidan för att gå på toaletten.
På tal om gymnasiesidans toaletter så har Sarlinska nåt att ta exempel av där. Toaletterna är kanske inte så rymliga men de är iallafall renare, ljusare och har en trevligare stämning.
När du stiger in på toaletten har du en meter på bredden att röra dig på och det hjälper inte att toaletten är avlång när där finns en till dörr som delar in den i två utrymmen. Jag förstår inte varför man låser en dörr för att sedan ännu gå in i ett bås och låsa det.
Man skulle kunna göra sig av med båsen helt och hållet. Jag tycker att bås kan finnas i flickornas och pojkarnas skilda toaletter men att i de allmänna toaletterna skulle finnas mera utrymme. Om man till exempel inte kommer till omklädningsrummet under studentskrivningarna så går man på toaletten för att byta om men där finns det knappt utrymme att röra sig.
Man har inte heller någonstans att lägga kläderna medan man byter. Det slutar med att man till exempel balanserar med kläderna i ena handen och kränger på sig ett par byxor med andra medan man är nästan helt hoppressad mot väggen. Om det skulle finnas några krokar man kan hänga sin väska och kläder på skulle det underlätta ombytande och om golvet är äckligt behöver man inte lägga ner något på det tack vare krokarna.
Så sammanfattat borde man avskaffa båsen i allmän toaletterna och göra dem rymligare så att man ska kunna röra sig ordentligt och ha lättare att till exempel byta om.
Toaletterna skulle kunna ha ljusare och piggare färger för att både höja stämningen och göra det lättare för städaren att städa och eleverna att märka skräp och antingen plocka upp det eller undvika det.
Saga Malmio

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter