Förflytta dig till innehållet

Gör allt sexköp straffbart

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Lagstiftning. Den absoluta majoriteten av dem som säljer sex är kvinnor som kommer från fattiga förhållanden runt om i Europa eller som är invandrare från fattiga länder. Nästan alla prostituerade kontrolleras av en hallick. Tiotusentals kvinnor blir årligen utnyttjade och de kriminella som styr marknaden tjänar enorma summor med pengar.

Dagens lagstiftning i Finland förbjuder endast sexköp ifall man kan bevisa att den som säljer sex är ett offer för människohandel eller koppleri, vilket kan vara svårt att bevisa. Därför föreslår KDS höstmöte att alla sexköp ska göras straffbara i Finland. Det bör också bli straffbart för finländare att köpa sex utomlands, enligt norsk modell.

Vi efterlyser ett nationellt strukturerat system att ta hand om de personer som vill lämna prostitutionen. Dessutom behövs insatser och förebyggande åtgärder för utsatta grupper med intellektuella funktionsvariationer.

Resolution från Kristdemokraternas svenska organisations (KDS) höstmöte i Vasa 18.11.2023,

genom

Daniel Tunér
Styrelsemedlem

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter