Förflytta dig till innehållet

Golftävling för pensionärer ordnades i Pargas

Nina Katainen
Färdiga för start. Från vänster: Mona Lehtonen, Jan-Peter Kullberg och deltagarna Heli Nyberg, Margita Bergholm, Kenneth Lindström samt tävlingsledare Johan Nyberg.

Pargas Svenska Pensionärer var arrangör för golftävlingen som ordnades på torsdagen.

Idén hade kommit från Svenska pensionärsförbundet, då liknande tävlingar ordnats i Nyland och Österbotten, men aldrig i Åboland.

Jan-Peter Kullberg, ordförande för SPF Åboland, och Mona Lehtonen, ombudsman på SPF, berättar att de tagit initiativ med idéen, och att Stig Kavander och Johan Nyberg från Pargas Svenska Pensionärer stod för arrangemanget.

Tävlingen skall bli en tradition och cirkulera mellan de olika pensionärsföreningarna i Åboland.

Största delen av de 36 deltagarna var från Pargas svenska pensionärer, men med var också pensionärer från Åbo svenska pensionärsklubb, Västanfjärd, Dragsfjärd och Nagu.

Mona Lehtonen
Vinnare. Jan-Peter Kullberg (mitten) överräckte vandringspokalen till Viveca och Markku Auer från Nagus Festingar.

Många av deltagarna hade skrivit in sig i pensionärsföreningarna i Åbo och Pargas för att få delta i tävlingen, berättar Lehtonen.

Det nyinstiftade vandringspriset gick till Festingarna i Nagu, vars fyra spelare hade samlat på det högsta medeltalet av poäng.

På andra plats kom Åbo svenska pensionärsklubb och som tredje Pargas svenska pensionärer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter