Förflytta dig till innehållet

Gode broder Jalle

I allmänhet har jag varit av samma åsikt som du i dina skriverier. Nu har jag en divergerande åsikt på tvenne punkter.
A. Placeringen av reningsverket i Kakolaberget var en välsignelse. Det gamla, luktade skit i de över trettio år jag körde förbi till jobbet i Pansio. Dessutom blev det ju fin tomtmark för bostadsbyggen eller en park.
B. Du har rätt, att konsertsalen blir felplacerad. Den kunde ha byggts i hörnet av Martinsgatan och Strandgatan med plats även för ett parkeringshus. En konsertsal med arkitektoniska kvaliteter bör placeras i stadskärnan jmf. Oslo, Stockholm, Sidney, New York, Washington, Wien, Moskva, St. Peters burg, listan blir lång. Att bygga om vårt nuvarande ”konservhus”, till godkänd akustisk nivå, skulle kanske bli billigare, om någon hade den expertisen.
Dessutom borde hela arbetarinstitutet i grannskapet byggas om till absolut nödvändiga repetitionsutrymmen för instrumentstämmorna och solister. Säkerligen billigare än ett helt nytt musikpalats.
Tom Gardberg

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter