Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Glädjebud för skärgården – det andra nybyggda förbindelsefartyget på 30 år kommer till Nagu nästa vår

Arkiv/Mikael Heinrichs
en förbindelsebåtsbrygga
Lavarn på Norrskata ska fortsättningsvis vara en av hamnarna för det nybyggda fartyget på Nagu norra rutt från och med nästa år.
Det blir konsortiet Finferries – Archipelago Lines som sköter förbindelsebåtstrafiken på Nagu norra och Korpo ruttområden från och med den 1 maj 2023. Den femåriga upphandlingsperioden sträcker sig till 30…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “UPPDATERAD: Glädjebud för skärgården – det andra nybyggda förbindelsefartyget på 30 år kommer till Nagu nästa vår

 1. Ted Bergman skrev

  Ambitionsnivån som staten har att vara kolneutral 2035 reflekteras inte i denna upphandling. I Estland är en färjekonceptupphandling just nu ute med klimatneutral målsättning. Samma nivå borde vi i Finland klarat av att prestera.

 2. Mikael Heinrichs skrev

  Hej Håkan!

  Informationen om de fast bosatta kommer från upphandlingsdokumentens uppgifter som säkert har hunnit bli föråldrade redan. Tack för uppdateringen!

  / Mikael

 3. Håkan Wickström skrev

  Ser kompletterngen som viktigt, att även på Storpensor är en fast bosatt familj och en helt ny företagsverksamhet, som är verksam utifrån just Storpensor!!

 4. Kenneth Wilen skrev

  Håller med dig Carita till varje ord Tack även till dom som kamma hem kontraktet Inget fel på Kokkomaa heller bara den skulle hålla ihop även besättningen trevlig där

 5. Carita Eklund skrev

  Ett stort tack till alla som arbetat för att upphandlingens krav satts på skälig nivå. Trafiken på Nagu norra ruttområde är stor och holmarnas storlek innebär att många är beroende av fordon också där. Vi ser fram emot det nya fartyget!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter