Förflytta dig till innehållet

Gemensamma skärmfria dagar ska leda till mindre telefon och mer lek för barn i Pargas

Både Gustaf Prost (till vänster) och Edward Laurén tycker att de skärmfria dagarna är rätt så bra. Foto: Patricia Torvalds Föräldrar till barn i Skräbböle skola…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Gemensamma skärmfria dagar ska leda till mindre telefon och mer lek för barn i Pargas

 1. Göran Ek skrev

  Hur många av de som är idag föräldrar var inte hos kompisar och spelade spel tillsammans på datorn/nintendo/sega/playstation…. dvs. en tid före internet. Nog var det på sitt vis bättre då ingen hade telefon med kamera och ”sociala medier” vart man än var och inga pinsamma foton finns från den tiden 🙂
  Jag och kompisarna satt och spelade strategispel mot varann eller så var det att ta livet av varann i gamla hederliga Doom och flera år senare Quake om man orkade släpa datorn med sig. Annars blev det spel som man kunde vara fler i samtidigt eller turades om.
  Någon idioti kallat skärmtid var det ingen som kände till, blev att äta kall mat om man tappade tiden 🙂
  Någon förälder hade förbjudit sin son att spela våldsamma spel, gissa vem som var alltid hos andra och spelade samt gömde spel på datorn hemma? Förbud är oftast mer lockande och är mer eller mindre till för att brytas.
  Som sagt så kan det ibland vara bättre att barnen är hemma hos någon kompis och sitter inne och spelar än att är ute och kanske förstör något. Var det vackert väder så var man ute och var det en riktig vinter med snö så var det t.ex pulkabacken som gällde, för att sedan gå hem till någon och fortsätta spela 🙂
  Tyvärr har man inte mera tiden att spela dessa extremt långa rollspel mer än lite nu och då. Mobilspel är inga riktiga spel, de är bara tidsfördriv när man väntar på bussen eller åker lokalbuss.
  Ett större problem än ”skärmtid” är faktiskt mikrotransaktioner och lootboxes, se till att bankkortet inte automatiskt godkänns om era barn får låna telefonen ibland. Dessa mikrotransaktioner och lootboxes är en cancer för spelindustrin som har förstört flera spel och gett överraskningar åt många.
  Gällande telefoner så borde nog vi vuxna själva se oss i spegeln innan man begränsar barnen. Som t.ex att INTE använde telefonen när man kör bil, inte stirra på den när man går och blir nästan påkörd av en bil eller cyklist eller går mot en lyktstolpe…. Man ser ganska ofta dessa zombier med hörlurar i öronen som inte ser var de går eller cyklar. Barnen bara apar efter vad de större aporna gör.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter