Förflytta dig till innehållet

Gemensam vårdadministration föreslås för Kimitoön, Pargas och svenska Åbo

Arkiv / Kim Lund
En vårdare ordnar mediciner
Förslaget handlar om att Kimitoön, Pargas och det svenska Åbo kunde ha en gemensam vårdadministration i det nya välfärdsområdet.

Styrelsen för det nya välfärdsområdet har diskuterat ett förslag om att bilda åtta administrativa center för vården.

Administrativt skulle de ansvara för 60 000–80 000 personer.

Ett av centren kunde vara lite mindre och stå för vårdadministrationen för Kimitoön, Pargas och svenska Åbo plus de svenskspråkiga i Åbos kranskommuner.

Inga beslut fattade

SFP:s styrelsemedlem Niklas Guseff vill betona två saker:

– För det första är det här ett utkast och inga beslut är överhuvudtaget fattade. Besluten fattas kanske till hösten. För det andra handlar det om ett center för administrationen. Ingen hälsovårdsenhet i vare sig Kimitoön eller Pargas planeras att stängas.

Han understryker också att en sådan möjlig administrativ central kan ha många verksamhet på många olika ställen och också olika nivåer av service.

– Redan länge har det funnits planer på att bygga upp ett vårdcenter kring det som en gång var Åbolands sjukhus, samt vårdcentralerna i Pargas och Kimitoön, säger han.

Dela artikeln

En kommentar: “Gemensam vårdadministration föreslås för Kimitoön, Pargas och svenska Åbo

  1. Kia Lundqvist skrev

    Kan ju vara värdt att utreda. En gemensam administration kan ge många fördelar fö att inte tala om ekonomiska fördelar. Men sen behöver man se till att servicen produceras så lokalt som möjligt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter