Förflytta dig till innehållet

Ge freden en chans, sluta äta djur i november

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

En mäktig våg av växtbaserade köttalternativ sköljer in över Åbo. Livsmedelskedjorna storsatsar på veganmat. Nu kan du också hjälpa till.
November är “World vegan month” då alla är hjärtligt välkomna att anta utmaningen att börja äta växtbaserat för att ge freden en chans.
De flesta menar sig älska djur och ser dem som unika individer. De blir våra familjemedlemmar och vi delar deras glädje och smärta.
Men de anonyma lantbruksdjurens död och lidande ser vi inte. Det är så hemskt!
Så länge det finns slakthus kommer det att finnas slagfält, är ett uttryck myntat av författaren Leo Tolstoj, som själv var rysk officer under Krimkriget.
Genom att äta växtbaserat under november bidrar du till en betydligt fredligare värld.
Jonas Norberg,
Stockholm

Dela artikeln

En kommentar: “Ge freden en chans, sluta äta djur i november

 1. Göran Ek skrev

  Nog är det väldigt miljövänligt att vara vegan med mångsidig diet i Norden om man tänker på varifrån t.ex avocado och soja kommer ifrån 🙂
  Både svårt och dyrt om man skall vara vegan här i Norden om man enbart skall konsumera mer eller mindre lokalt odlade grödor, särsklilt på vintern som INTE odlas i växthus.
  Låt oss allätare vara, för jag och många andra kommer ALDRIG att bli vegan, men däremot vegetarian där mejeriprodukter, ägg och fisk ingår. Dvs. det som tidigare klassades som standard vegetarisk diet.
  Kan på ett sätt förstå problemet med köttindustrin när det kommer till importerat kött där djuren får för mycket antibiotika, matas med soja odlat i nedbränd regnskog, långa transporter och trånga utrymmen. Så de finska och svenska djuren har det väldigt bra i jämförelse med hur det ser ut i andra länder.
  Människan har i alla tider varit allätare och kommer även att vara det i framtiden också. Veganism är som välfärden har fört med sig och mer eller mindre blivit en sekt där medlemmarna inte tål att andra äter kött.
  Nog blir även en vegan en köttätare när det blir kristid, eller så är det bara att svälta om en grillad hare inte smakar.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter