Förflytta dig till innehållet

Garant för svenskan, förändringen och rättvisan i Åboland

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Den bästa garantin för svenskan, förändringen och rättvisan i Åboland är de som aktivt jobbar för minoritetsspråkets ställning, regionala behov och allmän rättvisa. I Åboland behövs det mera jämlikhet, en starkare intressebevakning och ett aktivare samarbete över partigränserna.
Skärgårdsvägen och Ringvägens cykelväg behöver snabba förbättringar, och förbindelsebåtarna måste hållas avgiftsfria. I Åbo behöver vi omedelbart mera kommunala, svenskspråkiga daghem.
Dessutom måste vi nationellt avskaffa ”kiky”-avtalet, aktiveringsmodellen och det så kallade brutna indexet, anställa nya vårdare, läkare och lärare, förbättra de allra sämsta inkomsterna, minska på hälsovårdsavgifter och förbättra taxiservice.
Allt detta ska göras på ett socialt rättvist sätt. Nu är det äntligen dags att ta med Sipilä och hans miljonärkompisar till det samhälleliga talkot. Beskattningen bör göras enligt betalningsförmågan.
Jaakko Lindfors,
riksdagsvalskandidat, ordförande för Vänsterförbundet i Åbo
Lärare vid Katedralskolan i Åbo, lärarutbildare, läroboksförfattare
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter