Förflytta dig till innehållet

Går det åt skogen på Kimitoön?

Tekniska nämnden i Kimitoöns kommun har lyckats höja kommunens och sin profil. Mest överraskad verkar kommunen vara. Diskussionen kring den skog som Kimitoöns kommun äger har pågått en längre tid.…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Går det åt skogen på Kimitoön?

 1. Pilvi Rehn skrev

  Det är nog bara en del personer inom SFP som inte verkar ha på klart vad saken handlar om. Eller rättare sagt, som inte vill ha på klart vad saken handlar om.
  Simola, du är riktigt ute o cyklar med din kolumn, riktigt onödigt att hävda att du vet mer om kommunens förvaltningsstadga än tekniska nämndens medlemmar. Alla var eniga om var beslutet ska fattas, ledande tjänstemän så väl som tekniska nämndens ordförande. Tills beslutet inte blev som de ville. Det hade varit snyggare att bara be om förtydligande av beslutets innehåll om tjänstemännen har svårt att tyda beslutet.
  DE som nu marrar för att de inte får som de vill förlöjligar beslutsprocessen och invånarnas tydligt uttalade vilja. Vi hoppas demokratin sköter saken till slut.

 2. Ingmar Forne skrev

  Janne Salonen borde läsa kommunens förvaltningsstadga. Där hittar han alla förklaringar som behövs.

 3. Janne Salonen skrev

  Tom Simola går åt skogen i sin antydan om att nämndens medlemmar inte vet vad de bestämt.

  Tjänsteinnehavaren ska komplettera skogsplanen inom ramarna för nämndens beslut.
  Om nämndens beslut hade varit att godkänna förslaget, inklusive 27 hektar skyddad skog, så hade ingen frågasatt nämndens beslutsbehörighet i frågan. Ingen har heller kunnat förklara varför nämnden inte skulle ha den behörigheten.

  Kommunstyrelsen har inte använt sin övertagningsrätt av ärendet och kan inte mera göra det heller. Så tekniska nämndens beslut kan heller inte hamna i fullmäktige.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter