Förflytta dig till innehållet

Gallup i Katedralskolan: Vad tycker du om den föreslagna antagningsreformen till universiteten?

Arkiv
Katedralskolan måste flytta på grund av renovering. Vart är ännu oklart. ÅU-foto

ÅU frågade elever i Katedralskolan i Åbo vad de tycker om den föreslagna reformen av antagningskriterierna till universiteten?

Nathalie Panisse, abiturient


Nathalie Panisse, abiturient
– Det låter som att det skulle bli bättre. Till exempel till juridik måste man läsa väldigt mycket och det känns lite tungt just efter studenten. Det är bra om studenten spelar någon roll och att det har betydelse att satsa nu.
 
 

Victor Holm, abiturient


 
Victor Holm, abiturient
– Jag tror att det nya systemet blir lite bättre än det nuvarande. Det känns tungt och lite onödigt att läsa hundratals sidor till inträdesprov. Jag ska söka in till ekonomi vid Åbo Akademi och de inför redan nästa år att 60 procent kommer in bara med studentbetyget. Det motiverar att satsa i studentexamen.
 

Mathilda Palmén, första årets studerande


Mathilda Palmén, första årets studerande
– Jag tycker inte att det är bra att om man till exempel vill läsa historia så får man mer poäng av lång matematik än av betyget i historia. Jag tycker inte om lång matematik, fysik och kemi och det känns att det försämrar ens framtid när det är de ämnen som ger högst poäng.

Markus Vasemägi, första årets studerande


Markus Vasemägi, andra årets studerande
– Jag tycker att förslaget låter lite dåligt eftersom inträdesprovet får mindre betydelse. Det är en andra chans att visa vad man kan.
Läs också:
År 2020 kan studerande komma in på universitet utan inträdesprov
Lång matematik ger högst poäng – filosofi ger lägst
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter