Förflytta dig till innehållet

Gällande ljudåtergivningen på Studentsång på Vårdberget

Åbo Akademis Studentkår stod även i år som arrangör för Studentsång på Vårdberget. Evenemanget är omtyckt och binder samman stora delar av Svenskfinland, både inom som utanför vårt lands gränser. Folkfesten är också för ÅAS en viktig tradition som årligen kräver sitt vad gäller såväl ekonomiska som andra resurser. I år har vi fått ta del av kritik gällande ljudåtergivningen i parken, dels riktad direkt till oss men också via omvägar då allmänheten vänt sig till YLE som ansvarade för TV-och radiosändningen.
Vårt ansvar vid arrangemangen är att se till att det finns möjlighet för alla inblandade parter till att testa sin utrustning. Vår evenemangsansvarige var också på plats innan evenemanget och fick där grönt ljus av de som skötte tekniken; allt antogs med andra ord vara i fungerande skick. Företaget vi anlitade för ljudanläggningen är det samma som vi redan använt i flera år och det här är första gången som vi nås av negativ återkoppling gällande ljudet.
Vi har varit i kontakt med ljudanläggningsföretaget och diskuterat saken. I nuläget har vi inget tydligt svar på vad som kan ha orsakat årets problem. Upplägget på ljudsystemen (placering och utrustning) var samma som tidigare år. Det kan finnas många olika faktorer som påverkat ljudbilden.
ÅAS vill att Studentsång på Vårdberget ska vara en höjdpunkt på våren som vi alla kan njuta av. ÅAS tar till sig återkopplingen och kommer tillsammans med våra samarbetspartner att se vad som ytterligare kan göras för att problemen inte ska återkomma i framtiden. Vi ser fram emot att även nästa år välkomna Svenskfinland till vårt vackra Åbo för att tillsammans fira vårens ankomst. Vi hörs!
Ina Laakso
Styrelseordförande, ÅAS
Linda Lindholm
Generalsekreterare, ÅAS
Läs också Tom Gardbergs insändare om ljudet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter