Förflytta dig till innehållet

Galaxy fick skippa Åland helt och hållet — motorfel orsakar förseningar ännu på lördag

Arkiv
Ett fartyg på havet.

Arkiv

Silja Galaxy har motorproblem och beräknas komma till Stockholm en timme försenat. Foto: J-O Edberg


Passagerarfärjan Silja Galaxy fick motorproblem under fredagen och kör med endast två motorer av fyra på väg mot Stockholm.
Först skulle Galaxy stanna i Långnäs på Åland istället för i Mariehamn för att spara tid. Men senare på eftermiddagen beslöt man att helt och hållet skippa Åland för att inte komma allt för sent till Stockholm.
En av motorerna skulle annars också ha varit ur bruk på grund av normalt servicearbete. Men när ytterligare en av motorerna stannade på grund av ett tekniskt fel blev fartyget försenat.
Passagerarfärjan anländer ungefär en timme försenat till Stockholm. På lördag är planen att anlöpa Långnäs istället för Mariehamn på vägen från Stockholm till Åbo för att spara tid.
Tallink & Silja Lines kommunikationsdirektör Marika Nöjd säger att Galaxy antagligen kommer att vara en timme försenad ännu på lördag, men att tidtabellen sedan borde hålla.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter