Förflytta dig till innehållet

Gå på djupet om Skärgårdshavet

NTM-centralen i Egentliga Finland ordnar ett seminarium (på finska), som är öppet för alla, om Skärgårdshavets tillstånd och problem på tisdag den 6 februari klockan 17-19 i Forum Marinum, Åbo.
Många av människans verksamheter påverkar havet och havsmiljön. På seminariet presenteras de senaste rönen.
Experter berättar om och svarar på frågor speciellt om skadliga ämnen, invasiva arter, nedskräpningen av havet och undervattensbuller. Fenomenen är inte nya problem för havet, men under de senaste åren har man fått mycket ny kunskap om dem och det går bättre än tidigare att bedöma deras skadliga effekter på havets organismer och via dem också på människan.
Ett sätt att förhindra de skadliga effekterna är havsvård. I början av januari publicerades utkastet till rapporten ”Suomen meriympäristön tila 2018”, tillståndet för Finlands havsmiljö 2018, som hör ihop med havsvårdsplanen. Vem som helst får kommentera den till och med den 16 februari. Rapporten finns på www.ymparisto.fi/vaikutavesiin > Merenhoito.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter