Förflytta dig till innehållet

Fyrahundra småscouter till Pargas i helgen

På lördag fylls Pajbacka idrottsplats med unga scouter, då vargungarna i sydvästra Finlands finska scoutdistrikt samlas på evenemanget Käkkärämänty för en dag. Det blir en händelse för både vuxna och barn som Pargasborna säkert kommer märka, säger scoutkåren Kaarinan Korpiklaanis kårchef Essi Kosonen som leder evenemanget.
– Meningen är att vuxna och barn ska ha roligt tillsammans. De kommer bland att att laga rischoklad på trangia, bygga kojor och göra barkbåtar som de tävlar med.
Av de cirka 550 deltagarna är 400 vargungar, det vill säga scouter i åldern 7-10 år, och resten vuxna och ledare. Distriktet ordnar den här typen av endagsevenemang ungefär varannat år. Kosonen berättar att evenemanget ordnas i Pargas eftersom det enligt henne ordnas relativt få större scoutevenemang där, med tanke på att det ändå finns många aktiva scouter. Scoutdistriktet ordnar samtidigt ett likadant evenemang i Alastaro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter