Förflytta dig till innehållet

Fyra sektorer föreslås bli tre i Raseborg

Kristoffer Nöjd
Stadshuset i Raseborg.
Fyra sektorer blir tre i det förslag till organisationsmodell som styrelsen för till fullmäktige i Raseborg.

Raseborgs stadsstyrelse har behandlat förslaget till ändring av stadens organisationsstruktur. Förslaget går nu vidare till fullmäktiges behandling den 6 juni.

I och med övergången till välfärdsområdet beslutade fullmäktige på sitt möte den 13 december att en organisationsstruktur som är anpassad för situationen 2023 ska skapas.

För närvarande består Raseborgs stads organisation av fyra sektorer: koncerntjänster, bildnings-, social- och hälsovårds och tekniska sektorn.

I och med att sektorn för social- och hälsovård flyttar över till välfärdsområdet, blir sektorerna tre. Förslaget som fullmäktige nu ska ta ställning till är att de tre sektorerna blir koncerntjänster, bildning och välfärd samt tekniska.

Ny välfärdsavdelning

Utöver ändringar till sektorstrukturen, kommer också ändringar i hur arbetet inom de olika sektorerna ordnas.

För sektorn för koncerntjänster föreslås inte någon större ändring.

Bildnings- och välfärdssektorn föreslås få en ny välfärdsavdelning. Till välfärdsavdelningen hör efter omstruktureringen enheterna för bibliotek, kultur, museet, fritid och Raseborgs kulturinstitut.

Avdelningen för övrig utbildning, där en stor del av administrativt arbete har hittills skötts, ändrar namn till det mer beskrivande ”administration”.

Även tekniska från fyra till tre

För tekniska sektorn innebär omstruktureringen att sektorn går från fyra till tre avdelningar: stadsmiljöavdelningen, avdelningen för utrymmesförvaltning och administration.

Stadsstyrelsen behandlade förslaget på sitt möte på måndag den 24 maj 2022 och beslutade att föreslå för fullmäktige att den nya organisationen godkänns och att organisationen skulle börja sin verksamhet i den föreslagna strukturen från årsskiftet januari 2023.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter