Förflytta dig till innehållet

Fullt upp för sjöräddningen – blåsig söndag med ponton på vift och båtar på grund

Västra Finlands sjöbevakningssektion
En stor betongponton i vattnet.
Förbipasserande märkte den herrelösa pontonen i sundet och larmade sjöräddningen.

Sjöräddningen i Åbo och Nagu hade fullt upp i går på söndagen. Det blåste tidvis över 10 meter per sekund och regnade.

I Hessund påträffades en stor ponton på vift strax före klockan 19 på kvällen. Bevakningsfartyget Uisko larmades till platsen för att transportera bort pontonen som drivit ut i farleden. Pontonen härstammar sannolikt från byggarbetsplatsen vid Hessunds bro.

Ungefär samtidigt gick en segelbåt på grund i Prostvik. Enligt uppgifter från Västra Finlands sjöbevakningssektion ska skepparen ombord på segelbåten ha begått en navigeringsmiss och gått fel om en prick med den påföljd att båten gick på grund och inte kom loss för egen maskin. Båten kunde fortsätta för egen maskin efter lite bogserhjälp.

En annan segelbåt, med en vuxen och tre barn ombord, fick lite senare på kvällen fel på motorn och drev in på grunt vatten i Pansio på söndagen. Sjöräddningen evakuerade barnen och hjälpte sedan loss båten och bogserade den till närmaste brygga.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter