Förflytta dig till innehållet

"Fullmäktigegrupperna glömde motivera varför min åsikt skulle vara fel"

Ordförandena för de sex fullmäktigegrupperna på Kimitoön påstår i sin insändare 8.12 att undertecknad ”ger en missvisande bild av verkligheten”.
Tyvärr motiverade de inte något sätt sitt påstående och inte heller tog de någon ståndpunkt till min kritik av de föreslagna investeringarna.
Det är motsägelsefullt att påstå att pengarna räcker till servicen men samtidigt meddela att nedskärningar måste göras.
Skribenterna påstår ”att man ser över möjligheterna att använda varje skattecent så förnuftigt som möjligt” men ändå vill man samtidigt använda skattemedel för gästhamn och springbrunnar, vilket visar att deras bild av verkligheten är missvisande.
I motsats till vad ordförandena påstår har nedskärningarna förberetts inom en liten sluten krets. När förslagen kommer ut i offentligheten är de redan nästan godkända. Alternativt kunde man ha hört invånarnas åsikter och öppnat en värderingsdebatt om hurudan service man vill ha i framtiden och behövs de föreslagna investeringarna.
Kunde en del av de pengar som anvisas till investeringar istället användas t.ex. till att bevara äldreomsorgen eller att hindra nedläggningen av daghem och bibliotek. Pengarna kommer från samma kassa. Det här vill man inte diskutera med kommuninvånarna.
I en sak har ordförandena rätt. Fullmäktigeledamöterna bjuds inte på en julmiddag utan en jullunch klockan14–16, strax före fullmäktigemötet. Det spelar ingen roll om julmåltiden kallas för lunch eller middag, det är fråga om vad den signalerar: Nedskärningarna rör inte fullmäktigeledamöters och ledande tjänstemäns ”uppnådda förmåner”.
Nedskärningarna drabbar bildningen och dem som har det sämst ställt.
Janne Salonen
Fullmäktigeledamot, Kimitoön
tekniska nämndens vice ordförande

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter