Förflytta dig till innehållet

Fullmäktige klubbade igenom att Hovirinta skola ska renoveras

Skolkorridor. Foto: Carina Holm.


På måndagskvällens fullmäktigemöte i S:t Karins beslöts att den mögeldrabbade skolbyggnaden i Hovirinta i S:t Karins ska renoveras.
Åsa Gustafsson (SFP) föreslog att renoveringsplanen för Hovirinta skola återremitteras tills en kostnadskalkyl för nybygge också skulle utredas. Då skulle fullmäktige kunna ta ställning till både förslaget att renovera eller att riva och bygga nytt. Men Gustafssons förslag röstades ner med rösterna 39-11.
Därmed klubbades förslaget om att renovera skolan igenom.
– Jag är väldigt besviken, aldrig under mina två perioder som ordinarie fullmäktigeledamot har det svidit så här mycket, säger Gustafsson.
Gustafsson fick stöd för sitt förslag av Vänsterförbundet, Sannfinländarna, en centerpartist, en blåvit och två kristdemokrater.
Sedan de första kalkylerna för att renovera Hovirinta skola har de beräknade kostnaderna för att renovera skolan stigit. De totala kostnaderna för en renovering beräknas nu till 9,4 miljoner euro.
Skolan har redan i ett tidigare skede renoverats för över tre miljoner euro, men problemen med inomhusluften har fortsatt.
Läs också:
Hur många tilläggsår ger 9,4 miljoner euro? (23.1.2018)
Hovirintaskola: Förslag om nybygge föll i fullmäktige (13.11.2017)
Förslag: Skolan i Hovirinta i S:t Karins renoveras (11.11.2017)
SFP:s Gustafsson: Beslutet om renovering av skolan i Hovirinta var förhastat (11.11.2017)
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *