Förflytta dig till innehållet

Finlandssvenska skidmästerskapen körde igång – silver och brons till PIF

De finlandssvenska skidmästerskapen i Larsmo inleddes på fredagseftermiddagen med sprinttävling i fristil för klasserna 14 år och äldre.
Wilma Westerlund i D16 öppnade Piffens medaljkonto i de finlandssvenska skidmästerskapen då hon tog silver i sprinten. Westerlund var inte helt nöjd med loppet, utan hade hoppats på en guldmedalj.
– Det kändes som om jag hade krafter kvar när jag kom i mål, reflekterar Westerlund.

Wilma Westerlund. Foto: Malin Johansson.


Den andra medaljen till Pargas kom strax efter genom Emil Rosin som tog ett fint brons i H16. En stund senare fyllde Anni Lindroos på Piffens medaljkonto ytterligare med ett brons i D18-klassen.

Emil Rosin. Foto: Malin Johansson.


Av Piffens 14-åriga flickor gick Andréa Nyberg, Emilia Johansson, Matilda Åberg och Emma Vahtola vidare till kvartsfinal. Bäst klarade sig Nyberg som segrade i kvartsfinalen och gick vidare till semifinal. Oskari Kalliokoski och Elias Lindroos i H14 gick båda vidare till kvartsfinal. Kalliokoski vann sin kvartsfinal och tog sig vidare till semifinal där han gjorde ett bra lopp, men föll på upploppet och slutade fyra i sitt heat.
Tävlingarna fortsätter på lördag med normaldistans i klassisk stil och under den tredje dagen står stafetterna på programmet.
Text: Malin Johansson
Artikeln uppdaterad 20.00 med Anni Lindroos brons i D18-klassen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter