Förflytta dig till innehållet

Frivilliga sjöräddare utförde stordåd även i år – 13 räddade från garanterad drunkning hittills

ÅU-foto
Frivilliga sjöräddare ute på uppdrag
Här är Kimitoöns sjöräddare ute på uppdrag. Arkivbild.
Coronapandemin och att flera rört sig till sjöss märks bland medlemmarna i Finlands sjöräddningssällskap. Frivilliga sjöräddare har utfört nästan 1 800 räddnings- och assistansuppgifter till sjöss hittills i år. Av…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Frivilliga sjöräddare utförde stordåd även i år – 13 räddade från garanterad drunkning hittills

 1. Kalle Förbom skrev

  Så är det bra och borde uppmuntras att den här organisation får även större roll i sjöräddnings arbete med fritidsbåt kretsar.

  Nämligen, Kustbevakningen eller Raja-båtar och deras besättningar har mycket att syssla med under somrarna, sådana fall som är viktigare än att bogsera båtar till hamnar, menar sådana fall var det har varit något slags problem men ingen livshotande, t.ex maskin problem, bränsle slut, berusad kapten osv.

  Vi borde ha någon system där primär problem kan lösas med Kustbevakning men dom kan efter primär åtgärder ge över fallet till Frivillig Sjöräddning organisation. För en liten tack i sådana fall det kunde vara en obligatorisk avgift för kunden att betala ett års Trossi-medlemsavgift så det skulle vara fair-play för alla och Frivillig Sjöräddning kunde ha lite mera tacksamma medlemmar och ”respect” för viktig arbete dom gör med alltmer försvinnande Veikkaus och liknande gåva pengar.

  Också om på bil trafik om du behöver bogsering eller någon slags teknisk hjälp, du måste betala – varför inte i sjöss? I väg trafik Polis hjälper och ses att ingen är i faran men dom ska inte bogsera eller fixa din bil.

  Nu Kustbevakning kan ha händerna full uppgifter men deras båtar är upptagna med sådana fall som är faktiskt inte i Kustbevakningens primär fokus. Det är för lätt att kalla gratis hjälp för alla slags sekundära problem, men allt är betald med skattepengar.

  (Min svenskan är inte så bra men jag hoppas, och tror att läsarna förstår vad jag menar) …

  Kalle Förbom
  Kivis, Nagu

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter