Förflytta dig till innehållet

Frimärksentusiaster ställer ut i Åbo

Gunilla Jansson och Guy Grönblom ställer ut i Luckan i Åbo. Foto: Emma Strömberg.


På fredag är det frimärkets dag. Det uppmärksammar föreningen Åbo frimärkssamlare med två utställningar i Åbo, i Luckan och i Kuppis Citymarket.
Utställningen i Luckan kan ses mellan klockan 11 och 16. Det är föreningsmedlemmarna Gunilla Jansson och Guy Grönblom som ställer ut.
Jansson har sammanställt frimärken med blommotiv från 1930-talet till idag på 30 A4:or i två ramar. Grönblom ställer ut vykort från orterna längs med Aura å, både gamla och nyare.
Grönblom är veteran inom frimärksföreningen i Åbo.
– Jag har nästan inte missat ett enda möte sedan 1965.
Han berättar att han samlat på frimärken sedan 1940-talet.
Jansson har samlat på frimärken sedan 90-talet.
– Som många andra har jag samlat lite som barn men börjat igen när jag blivit äldre.
I Citymarket kan utställningen ses mellan 9 och 18. Där är det Leo Wieczorowski och Jarmo Laine som ställer ut. Wieczorowski presenterar föreningens egna märken och kort till dags dato.
Åbo frimärkssamlare lanserar vanligtvis två frimärken och vykort per år. Årets frimärken kan köpas i samband med utställningarna. I år är motivet Åbo Stadsbibliotek och det rivna Nobelhuset i korsningen mellan Nylandsgatan och Lilla Tavastgatan.
– Valet föll på det gamla fotot av Nobelhuset eftersom det är det äldsta färgfotot som togs i Finland. I år är det 175 år sedan det togs, berättar Grönblom.
Tidigare har föreningen samarbetat med Posten om utställningen på frimärkets dag, men förra året sade Posten upp samarbetet.

Årets frimärken och vykort. Foto: Emma Strömberg

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter