Förflytta dig till innehållet

Från samma bord mot den nya tiden

Kvinna med grann röd kavaj ler mot kameran

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

I år har Åbo Juniorhandelskammares huvudtema varit “Samassa Pöydässä”, vid det gemensamma bordet.

Jag ville att temat skulle ha två perspektiv: mat och gemenskap. Vi har granskat matperspektivet på ett mycket varierat sätt under det här året.

Vi har bland annat besökt en livsmedelsfabrik, bekantat oss med vetenskaplig matforskning, kombinerat konst och vin, avnjutit en middag på Michelin-nivå med kammarmedlemmar och fått ett internationellt perspektiv på mat och livsmedelsproduktion och dess ansvar, tillsammans med topptalare på evenemanget Rajaton ruoka.

För mig i år har dock det viktigaste varit att vi alla har kunnat sitta vid det gemensamma bordet. Efter tre år med corona har det här året varit ett intakt kammarår och vi har kunnat träffa varandra ansikte mot ansikte igen. Att se, göra och uppleva. För ett kammarår handlar inte om min kompetens, nätverk eller resurser, utan om hur väl vi tar tillvara på det vi har tillsammans. Och det var det jag ville betona under mitt ordförandeskap.

Åbo Juniorhandelskammare och dess nätverk är starka och inflytelserika. Om vi slår ihop våra medlemmar, senatorer och alla våra samarbetspartners har det suttit representanter från mer än 200 olika företag vid det gemensamma bordet i år.

Så vi kan konstatera att det är fråga om ett mycket imponerande nätverk. Detta nätverk stannar inte bara i vår egen kammare på lokal nivå. Åbo Juniorhandelskammare är en del av en regional, nationell och internationell organisation. I år har jag också varit glad över att vår kammare har haft stora delegationer som representerat vid både regionala och nationella evenemang.

Då vi sitter vid samma bord har vi en otrolig samhörighet och kraft. Jag hoppas att det här året har gett oss oförglömliga smakupplevelser och förståelse för vår unika finska matkultur i dess mångsidiga form. Men framför allt hoppas jag att det här året har fört oss mer och mer samman för att dela, lära och njuta tillsammans.

Från gemensamma bord med ett nätverk med stark uppkoppling, är det bra att blicka mot nästa år och den nya tiden.

Här kan du läsa fler kolumner av Anna Kotamäki.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter